"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Метінвест" Ахметова оголосив про дефолт

Четвер, 9 квітня 2015, 14:15

Компанія "Метінвест", яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, одночасно з оголошенням фінансових результатів діяльності за минулий рік оголосила про дефолт за зобов'язаннями на 113 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Група повідомила, що намагалась отримати додаткову згоду кредиторів щодо часткового відтермінування березневих і квітневих платежів по основних сумах кредитів.

"Цю згоду було отримано від більшості кредиторів, елн не від необхідних 100% кредиторів по передекспортному фінансуванню. Як результат, відбувся дефолт за виплатою на загальну суму 113 мільйонів доларів, який триває досьогодні", - йдеться у звіті компанії.

Реклама:

Як зазначається, метою цих проектів є відтермінування погашення основної суми боргу за облігаціями з терміном погашення 20 травня 2015 року, а також отримання згоди від тримачів облігацій на відмову від свого права пред'являти вимоги у зв'язку з певними випадками дефолту, що настали і можливі у майбутньому, за облігаціями з термінами погашення у 2015-му, 2017-му і 2018-му роках.

У групі також поінформували про продовження переговорів з кредиторами з питань передекспортного фінансування. Одна з цілей переговорів - підписати договір про невиконання дій і згоду на відмову від пред'явлення вимог у зв'язку з невиконанням деяких зобов'язань, що повинне забезпечити шлях до ширшої реструктуризації заборгованості групи.

Як повідомлялося, "Метінвест" у 2014 році скоротив чистий прибуток у 2,5 разу порівняно з 2013 роком - до 159 млн дол. з 392 млн дол., йдеться у фінансових результатах компанії за минулий рік.

Згідно з повідомленням компанії, виручка від реалізації продукції групи в 2014 році знизилася на 18% - до 10,565 млрд дол.

При цьому показник EBITDA (прибуток до вирахування відсотків, сплати податків і амортизаційних відрахувань), "Метінвесту" за вказаний період збільшився на 14% - до 2,702 млрд дол.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: