Прокуратура не змогла розвалити схему монопольної торгівлі в столичній підземці

Четвер, 9 квітня 2015, 09:40

Cуд не задовольнив позов прокуратури щодо визнання недійсним інвестиційного договору з ТОВ "Макс-Торг 2011".

Про це йдеться у постанові Київського апеляційного суду від 30 березня, пишуть "Наші гроші".

У травні 2012 року Київська міська рада провела конкурс із залучення інвестора для облаштування 47 підземних переходів у Шевченківському і Дніпровському районах.

Переможцем стала фірма "Макс-Торг 2011". Прокуратура стверджує, що інвестиційний договір насправді є прихованим договором оренди.

Реклама:

У "Макс-Торг 2011" виникло право користування цими пішохідними переходами для підприємницької діяльності, можливість здавати це майно в суборенду.

Відтак договір суперечить законодавству, що регулює порядок передачі майна в оренду і має бути розірваний.

Інвестиційний договір укладено на 5 років. Розмір інвестицій - 20,15 млн грн на облаштування підземних переходів . При цьому інвестор має право користуватися легкими збірно-розбірними конструкціями, встановленими у пішохідному переході для своїх комерційних цілей, в тому числі передавати в субореренду.

Суд вирішив, що договір законодавству не суперечить. Спірний договір не може розцінюватись як передача в оренду, оскільки не справляється плата за користування майном.

У 2012 році "Макс-Торг 2011" належало Максиму Мосійчуку. Особа з таким ПІБ у 2007-2012 рр. очолювала КП "ЛІК". Також Максим Мосійчук є співзасновником ГО "Спілка-підприємців Шевченківського району "Сузір’я" разом з Ольгою Бабіч і Олександром Бродським, депутатом Київської міської ради.

Сьогодні "Макс-Торг 2011" оформлене на Світлану Різниченко, Зінаїду Чижевську і Дениса Давидова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: