У Гонтаревої розповіли про новачків Нацбанку

Середа, 8 квітня 2015, 15:33

Директор Національного банку з персоналу Роман Борисенко розповів про новий персонал регулятора.

Про це він розповів в інтерв'ю Hubs.

"Вік директорів департаментів і вище 35+ років. Начальники управлінь і нижче - від 30 до 40 років", - описав новачків регулятора директор Нацбанку з персоналу.

"Англійська, п'ятирічний досвід роботи за своїм функціональним напрямком у великій компанії; лідер змін; нетерпимість до рутини і бюрократії; може змінити внутрішній процес комунікації; готовий впроваджувати нові технологічні рішення; розуміє, як працюють сучасні технології, що забезпечують горизонтальні взаємодії всередині організації", - заявив Борисенко.

Реклама:

За його словами, вони повинні мати досвід роботи в організації, яка вже побудувала те, що в НБУ тільки доведеться побудувати.

"Зараз середній вік персоналу - 45 років. Нам потрібно омолоджувати колектив, давати можливість приходити в нього людям від 30 до 40 років. Коли прийшов у Нацбанк, мене здивувала досить висока частка чоловіків. Для банківської індустрії в цілому це невластиво", - сказав директор НБУ з персоналу.

Він також зазначив, що кандидати на керівні посади, як правило, самі роботу не шукають.

"Вони добре "прибудовані" у великих організаціях з хорошими компенсаційними пакетами. У всьому світі таких людей шукають через прямий пошук, і ми - не виняток. Фахівців на рядові посади шукаємо в пасивному форматі через сайти з пошуку роботи або сайт Нацбанку. Формуємо спочатку long list, потім short list, потім відправляємо на співбесіду з профільним керівником", - заявив Борисенко.

За його словами, з грудня 2014 року по березень 2015 року на відкриті в НБУ вакансії було подано 1293 резюме.

"У комерційних банках доводиться боротися з величезною плинністю кадрів. Це - одна крайність. В НБУ - інша крайність, плинності майже немає. 20 років тому в Нацбанк прийшли молоді 30-річні фахівці і залишилися назавжди. Заміщення персоналу, руху, вливання свіжої крові практично не було. Було на ринку погано, в НБУ плинність була нульова, було на ринку добре - теж ніхто не йшов", - сказав Борисенко.

"Ми зацікавлені, щоб у нас персонал довго працював. Але я не впевнений, що ми хочемо, щоб він працював у нас до кінця життя. Хочеться, щоб у Нацбанку отримували досвід і через якийсь час йшли в ринок, щоб застосувати його, розвиваючи банківську систему", - зазначив він.

"Раніше співробітник НБУ не був цікавий ринку. Він не бачив, як процеси відбуваються там, був замкнутий в якомусь своєму просторі. Ми хочемо створити такі умови і дати досвід, за який ринок буде боротися", - підсумував директор Національного банку з персоналу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!