Тепер бізнесмени можуть отримати довідки і витяги он-лайн - міністр юстиції

Середа, 8 квітня 2015, 14:07

Міністр юстиції Павло Петренко презентував електронні сервіси Мін’юсту, завдяки яким можна он-лайн зареєструвати компанію, отримати витяги чи довідки про компанії.

На засіданні Кабінету міністрів він продемонстрував, як працюють ці сервіси, і сам отримав перший витяг по юридичній особі – Мін’юсту.

Петренко нагадав, що на початку року було ухвалено законопроект про дерегуляцію і спрощення умов ведення бізнесу.

"Міністерство юстиції – перше міністерство, яке запроваджує он-лайн сервіси по отриманню відповідних документів підприємцями через інтренет, без черг, без хабарів, в режимі он-лайн", - сказав він.

Реклама:
Електронні сервіси Мін'юсту

За словами Петренка, раніше на отримання виписки, витягу, довідки потрібно було витратити від декількох годин до декількох тижнів, а тепер можна отримати їх за 5 хвилин, не виходячи з приміщення.

Уже відкрито реєстр нерухомості, Єдиний реєстр підприємств і організацій, зокрема і щодо справ про банкрутство.

Жодних цифрових підписів не потрібно застосовувати. Заповнивши необхідні поля, потрібно сплатити за послугу карткою – вартість отримання витягу становить 45 гривень 68 копійок плюс 3 гривні комісії отримує Ощадбанк – тобто загалом 48,68 грн.

"Це 75% від паперового зразка", - сказав Петренко.

Документ завантажується прямо з сайту. Після сплати присвоюється унікальний код. Гроші одразу йдуть до держбюджету. Після формування витягу його можна роздрукувати.

Петренко презентував електронні сервіси Мін’юсту

Петренко наголосив, що, за підрахунком експертів Easy business, це дозволить піднятися Україні у рейтингу в частині реєстрації бізнесу – з 75 на 12-те місце, а в частині реєстрації нерухомості – з 59 місця на 35 місце.

Міністр сподівається, що буде ухвалено ще низку законодавчих актів щодо захисту праві інвесторів –і загальна позиції України в цьому році покращиться щонайменше на 20 пунктів.

"Кожен пункт, який Україна додатково отримує в цьому рейтингу, – це інвестиції близько 1 мільярда доларів", - сказав Петренко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!