Держкіно заплатить за павільйон в Каннах у шість разів менше, ніж платило фірмі Тігіпко

Четвер, 30 квітня 2015, 09:21

Державне агентство України з питань кіно уклало угоду з ГО "Молодість" щодо організації українського павільйону в рамках 68 Міжнародного кінофестивалю в Каннах з 13-24 травня.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 200 тисяч гривень.

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки "Молодість" має угоду з Marche Du Film Festival de Cannes на ексклюзивну оренду павільйону для України.

Реклама:

Як зазначається, вартість оренди по курсу Нацбанку становить близько 8 тис євро. Це значно дешевше ніж у попередні роки.

У травні 2014 року Держкіно уклало угоду з "Молодістю" на організацію павільйону вартістю 300 тис грн., що по курсу НБУ на момент угоди становило близько 19 тис євро.

У 2013 році Держкіно укладало аналогічну угоду з держпідприємством "Національний центр Олександра Довженка" і тоді павільйон в Каннах коштував українському бюджету 400 тис грн., або 40 тис євро.

У 2012 році Держкіно заплатило за павільйон на французькому фестивалі 500 тис грн., або майже 50 тис євро. Тоді кошти державного бюджету отримало ТОВ "Артхаус трафік" Вікторії Тігіпко, дружини тодішнього віце-премєра та мільярдера Сергія Тігіпко.

Таке різке здешевлення павільйону у Каннах для України нинішній директор Держкіно Пилип Ільенко пояснив авторитетом засновника "Молодості" Андрія Халпахчі.

За словами Ільенка, цього року український павільйон у Каннах організовує "Молодість".

Відтак, Держкіно платить за павільйон у Каннах у шість разів дешевше в валютному еквіваленті, ніж раніше платило фірмі Тігіпка. Про причини дороговизни павільйону за попередників Іллєнко не розповів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!