Брати Клюєви хочуть продати свої сонячні електростанції

П'ятниця, 3 квітня 2015, 18:48

До Антимонопольного комітету України надійшла заява стосовно придбання компанією "CNBM International" (Китайська Народна Республіка) активів компанії "Active Solar", яка належить екс-голові Адміністрації президента Андрію Клюєву та його брату Сергію.

Про це йдеться у відповіді Антимонопольного комітету на депутатське звернення народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенко.

"До Антимонопольного комітету надійшли заяви про надання дозволу компанії "CNBM International Energy Pte Ltd" (м. Сінгапур, Республіка Сінгапур) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Восход Солар", "Дунайська СЕС-2", "Дунайська СЕС-1", "Франко Солар", "Франко Піві" та акцій ПАТ "Нептун Солар", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариств", - йдеться у документі.

"Враховуючи зазначене, вказані заяви будуть розглянуті в установленому порядку", - запевнили у АМКУ.

Реклама:
 
 

Крім того комітет звернувся за наданням відповідної інформації та роз’яснень до Міністерства енергетики, Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії та ДП "Енергоринок".

"У випадку виявлення в діях компанії "Active Solar" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції органами АМКУ буде вжито заходів, передбачених законодавством", - заявили у комітеті.

Як відомо, компанія Activ Solar, має низку сонячних електростанцій в Україні. Цією компанією, яка зареєстрована у Відні, згідно із документами, керує зять Андрія Клюєва. Андрій Клюєв запевняє, що продав компанію багато років тому.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: