Кабмін визнає фінансові порушення у роботі держпідприємств на півмільярда

П'ятниця, 3 квітня 2015, 16:39

Кабінет міністрів визнає наявність фінансових порушень у діяльності держпідприємств на 500 млн гривень у 2014 році.

Про це на брифінгу сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передають "Українські новини".

Севостьянова наголосила, що порушення на 5,5 млрд гривень були виявлені Держфінінспекцією у діяльності Кабміну в період з 2007 по 2014 рік перевірками після 1 березня 2014 року, а на 2 млрд гривень - у період до 1 березня 2014 року.

При цьому безпосередньо за час роботи Кабміну Яценюка встановлені фінансові порушення на 500 млн гривень.

Реклама:

"З тої суми, що була заявлена паном Гордієнком, 7,5 млрд гривень, тільки близько 500 млн гривень мають відношення до періоду функціонування діючого уряду", - сказала вона.

Ці порушення встановлені на державних підприємствах "Укрпошта" і "Укрзалізничпостач", діяльність яких наразі розслідується прокуратурою.

Із приводу зупинки Держфінінспекцією перевірок національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Севостьянова спростувала інформацію, що таке розпорядження дав Яценюк і сказала, що недавно перевірки були відновлені.

Як повідомлялося, спеціальна комісія Кабміну, що проводила службову перевірку, визнала незадовільною роботу Гордієнка, відстороненого від виконання обов'язків керівника Державної фінансової інспекції.

4 березня Яценюк вирішив відсторонити Гордієнко й провести в його відношенні службове розслідування.

Після цього відсторонений керівник Держфінінспекції звернувся із проханням до Генеральної прокуратури перевірити можливі корупційні дії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: