Шуфрич з Бродським хочуть добудувати свій ресторан на Хрещатику - ЗМІ

П'ятниця, 3 квітня 2015, 13:13

Народний депутат Нестор Шуфрич та екс-голова Держпідприємництва Михайло Бродський планують масштабне будівництво на центральній вулиці столиці.

Про це йдеться у сюжеті Максима Опанасенко у "Слідство.Інфо"

Товариство з обмеженою відповідальністю "Олімп-ЛТД" подало до секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради КМДА проект реконструкції ресторану "Гімалаї".

Співвласником "Олімп-ЛТД" є ТОВ "Денді-Плюс", якою володіє родина колишнього очільника Держпідприємництва Михайла Бродського. Його син Юрій був директором "Олімп-ЛТД".

Реклама:

Ще одним співзасновником фірми є і В’ячеслав Черепаня. Він – бізнес-партнер родини Шуфричів і один з учасників схеми. Черепаня вже багато років є помічником Нестора Шуфрича як народного депутата.

ТОВ "Олімп-ЛТД" є власником бар-ресторану "Гімалаї", що розташований за адресою Хрещатик, 23. У 1996-му фірма дістала і право постійного користування на 0,05 га під рестораном. Пізніше "Олімп-ЛТД" викупив 0,0333 га, а решту - 0,0167 га - отримав від Київради.

Фірма зробила вже дві спроби узгодити в КМДА проект реконструкції. І хоча Мінкульт і археологи з НАН проти будівельних робіт на Хрещатику не заперечували, Шуфричу і Бродському поки що не вдалося отримати дозвіл.

 

Поки що в КМДА відправили їх проект на доопрацювання.

Запропонована реконструкція передбачає знесення існуючої одноповерхової будівлі і зведення замість неї нової - вже чотириповерхової. Верхній поверх планують перетворити на кафе, решту - на торгівельні та виставкові зали. Висота кожного поверху - 3,6 метра. Два поверхи - надземні, ще два - напівпідземні. Вони мають розміщуватися на рівні нинішнього кам’яного муру і сходів.

Але знесення бару-ресторану і будівництво на його місці нового будинку – не повний перелік будівельних планів власників "Олімп-ЛТД".

Так, у жовтні 2014-го у київській мерії обговорювали ідею створення на Хрещатику нового фонтану якраз напроти "Гімалаїв". Меценатом цього проекту виступив "Олімп-ЛТД".

Нагадаємо, структури Шуфрича сперечаються з фірмами Віктора Пінчука та Валерія Хорошковського за контроль над територією в 26 га на березі Дніпра в Києві.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!