Коболєв розповів, що потрібно для призначення нового менеджменту "Укртранснафти"

П'ятниця, 3 квітня 2015, 09:53

Для відбору і призначення нового менеджменту ПАТ "Укртранснафта" треба внести зміни до постанови Кабміну, що регламентує цей процес.

Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

"Його (новий менеджмент "Укртранснафти") треба обрати на прозорому конкурсі. Він стартував. На жаль, процедура цього конкурсу потребує змін, вона не є ідеальною. Є постанова Кабміну, яку необхідно змінювати. Ми сподіваємося, що це буде зроблено найближчим часом, і цей менеджмент буде обрано, призначено", - сказав він.

За інформацією Коболєва, рішення про усунення Олександра Лазорка від управління "Укртранснафтою" оскаржено в суді, проте остаточного вердикту наразі немає, і воно залишається чинним.

Реклама:

Голова "Нафтогазу" стверджує, що Лазорка було завчасно, ще до відсторонення, попереджено про претензії "Нафтогазу".

"Менеджмент "Укртранснафти" було попереджено, які саме претензії "Нафтогаз" має до керівництва... У "Нафтогазу" є абсолютно конкретні претензії в частині договору про зберігання нафти (викачаної з трубопроводів технологічної нафти) на потужностях "Укртатнафти", яка належить групі "Приват". Саме цей договір, саме вартість цих послуг стала головною причиною для відсторонення пана Лазорка - він про це знає", - сказав Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" вважає вартість контракту на зберігання технологічної нафти завищеною.

У момент конфлікту навколо зміни керівництва "Укртранснафти", як заявив голова "Нафтогазу", він і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк були відсутні в Києві з об'єктивних причин - провадили переговори щодо газу в Брюсселі.

Як зазначив Коболєв, запис його телефонної розмови з Ігорем Коломойським, оприлюднений в Інтернеті в розпал конфлікту, не стосується "Укртранснафти".

"Цій розмові понад шість місяців. У нас були спірні ситуації стосовно деяких об'єктів групи "Приват", які вчасно за газ не розраховувалися, і ми дійсно провадили важкі переговори про те, щоб вони почали платити гроші. Сама розмова не є свіжою", - сказав голова "Нафтогазу".

Він додав: "У пана Коломойського є деякі претензії, не можна сказати, що всі вони безпідставні... Його претензії базуються, якщо ми говоримо про "Укрнафту", на вартості газу".

Як відомо, Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" ще 19 березня. На його місце призначили Юрія Мірошника. Це призвело до великого скандалу та початку конфлікту між Коломойським та владою.

20 березня Коломойський заявив, що Мірошник не буде проводити аудит в "Укртранснафті", а цим питанням займуться компанії "великої четвірки".

Цей конфлікт призвів до відставки олігарха з поста Дніпропетровського губернатора.

До 10 квітня "Укртранснафта" має оплатити Коломойському 75 мільйонів гривень за зберігання нафти на його потужностях.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: