Нові Maybach не підпадають під дію податку на розкіш

Середа, 29 квітня 2015, 20:37

Власники топової і розкішної версії Mercedes-Benz Maybach можуть з усмішкою проїжджати повз Верховну Раду - їх двигун менше 3000 см3 і не підпадає під дію українського податку на розкіш.

Про це пише AUTO-Consulting.

За словами генерального директора ВААІД Олега Назаренка податок на розкішні автомобілі потрібно негайно скасовувати.

"Не змінювати або змінювати якісь критерії, а саме скасовувати. Ми проаналізували весь досвід використання інших критеріїв, які пропонують депутати у своїх поправках і дали свої рекомендації", - відзначає Назаренко.

Реклама:

За його словами, використовувати як мірило розкоші потужність двигуна, як у Росії, теж не правильно. Ті ж російські дистриб'ютори просять постачальників знизити потужність, щоб не потрапити в дорогий діапазон. А в умовах чип-тюнінгу дефорсировати мотор взагалі не проблема.

"Використовувати для оцінки вартість покупки авто? Значить її будуть занижувати. Будь-який оцінювач знає як можна цілком легально знизити вартість на 70-80%. Держава досі толком з митною вартістю не може розібратися", - говорить експерт.

Директор зазначає, що треба розуміти, що вартість адміністрування податку на "розкішні" авто з кожним роком буде зростати, а збори - знижуватися. І цей баланс і в перший рік буде не на користь податку.

За його оцінками, для того, щоб його вирахувати і підготувати повідомлення податковим знадобиться 3500 чоловік, плюс техніка, плюс програмне забезпечення, плюс приміщення, плюс і плюс.

"Це абсурд. І податок цей абсурдний, раз під нього не підпадає навіть Maybach. Які ще аргументи потрібні? Ну давайте почекаємо ще Rolls-Royce, щоб остаточно розсмішити весь світ. Тому єдиний варіант "зберегти обличчя" - це депутатам визнати свою помилку і його негайно відмінити", - резюмував Назаренко.

Нагадаємо, за оцінками самого ж Кабміну під дію такого податку підпадає 17300 автомобілів з урахуванням Донецької, Луганської областей. Податок поширюється на авто з об'ємом двигуна більше 3000 см3 і терміном експлуатації до 5 років. Передбачається щорічна сплата податку на майно в розмірі 25 тисяч грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!