РНБО готує атаку на монополію Ахметова на енергоринку - джерело

Середа, 29 квітня 2015, 14:43

РНБО підготувала проект постанови щодо врегулювання ситуації в енергетиці, яка спрямована на зниження монопольного становища олігарха Ріната Ахметова на енергетичному ринку.

Про це "Українській правді" стало відомо з власних джерел.

Ця постанова має бути розглянута на засіданні РНБО найближчим часом.

У проекті документа передбачено наступні пункти:

Реклама:

1. Доручити Антимонопольному комітету провести розслідування про монопольне становище компанії ДТЕК на енергетичному ринку.

2. Міненерго переглянути на відповідність договорів концесії вугільних підприємств (йдеться про підприємства Добропіллявугілля, Свердловантрацит, Ровенькиантрацит, два останніх знаходяться на окупованій території – ред.).

3. Перегляд концесійного договору енергетичних об'єктів "Київенерго" (зараз ДТЕК арендує, зокрема, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод "Енергія", теплові та електричні мережі міста ред.).

4. Ввести природну ренту на видобуток вугілля. На перехідний період - диверсифіковані ціни на вугілля (ціна буде встановлюватися в залежності від умов його видобутку – ред.).

5. Підвищити КВВП (коефіцієнт використання встановленої потужності) для підприємств "Енергоатому" до 85% (це збільшить виробництво компанії на 15 млрд кВт за рік і, відповідно, зменшить частку ДТЕК на енергетичному ринку).

Співрозмовники "Української правди" в Адміністрації президента стверджують, що проти деяких положень виступає прем'єр Арсеній Яценюк. Тому документ може бути змінений.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!