Питання монополізму ДТЕК має вирішити АМКУ - Демчишин

Вівторок, 28 квітня 2015, 18:44

Питання монополізму енергохолдингу "ДТЕК" на українському ринку вугілля і теплової генерації має вирішувати Антимонопольний комітет України.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в рамках міжнародної конференції "На підтримку України" в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, нічого відбирати не потрібно. Є стандартні процедури антимонопольних комітетів, які відпрацьовані в усьому світі. Я думаю, що це насправді має бути рішення АМКУ - що і які кроки має зробити гравець, що має істотний вплив на ринок", - сказав він.

За його словами, міністерство звернулося з відповідним запитом до АМКУ. "Варіантів може бути багато, я вже не один раз говорив, які вони можуть бути", - додав він.

Реклама:

Раніше Демчишин неодноразово звертав увагу на монопольне становище ДТЕК на українському енергетичному ринку.

"Ідеально було б, якби ці шахти, якими управляє ДТЕК, відносилися не до однієї компанії, а до трьох або чотирьох. Тоді б вони конкурували між собою. Тоді б не йшла мова про те, що ми перестанемо видобувати або постачати, розуміючи, що вони заробляють 300 гривень на тонні. На жаль, цього немає. Та ж ситуація і в генерації", - зазначав міністр.

ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. В даний час є найбільшою приватною вертикально-інтегрованою енергокомпанією країни.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!