"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Японії запустили дві плавучі сонячні електростанції

Четвер, 23 квітня 2015, 10:17

Японська високотехнологічна компанія Kyocera оголосила про завершення та підключення до мережі двох плавучих сонячних електростанцій потужністю 1,7 та 1,2 МВт.

Обидві станції розташовані у затоках префектури Хьоґо (Японія), повідомляє ресурс Pv-magazine.com

Більш потужну сонячну станцію (1,7 МВт) розмістили у затоці Нішіхара, іншу станцію (1,2 МВт) - у затоці Хігашихара.

Для будівництва обох станцій було використано більше 11 000 спеціальних модульних кріплень, розроблених компанією Kyocera. Саме за допомогою цих модулів сонячні панелі тримаються на воді. Загалом, потужність кожного сонячного модуля від Kyocera становить 255 ват.

Реклама:

Очікується, що обидві станції генеруватимуть 3300 МВт на рік. Вироблену тут електроенергію продаватимуть місцевій енергетичній компанії Kansai Electric Power Co. за вигідним "зеленим" тарифом, що діє в Японії. 

У компанії наголошують, що плавуча сонячна електростанція має ряд переваг. За рахунок постійного розташування у водному середовищі, система буде сама охолоджуватись, що значно підвищить її продуктивність.

Крім того, конструкція платформи дозволить зменшити випаровування води та утворення шкідливих водоростей. 

Також у компанії зазначають, що вся конструкція створена із екологічних матеріалів, що на 100% піддаються вторинній переробці: плавучі модулі створені з використанням поліетилену високої щільності, що здатен витримувати тривалий вплив сонячного випромінювання.

Крім того, уся конструкція платформи була розроблена з урахуванням підвищеної стійкості до суворих погодних умов. Приміром, платформа здатна витримати тайфуни. 

Взагалі, експерти вже відмітили, що плавуча сонячна електростанція - це чудове рішення для Японії. Адже країна достатньо щільно заселена. Крім того, будівництво сонячних електростанцій вимагає чималих площ, поверхня яких, до того ж, має бути рівною. Тому станції на воді – це наразі ідеальне рішення для острівної країни. 

Нагадаємо, нещодавно міністерство енергетики Бразилії оголосило про початок інвестиційного проекту зі зведення гігантської плавучої сонячної електростанції потужністю в 350 МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!