"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київстар" протестує свою першу 3G-мережу на жителях Броварів

Середа, 22 квітня 2015, 16:56

Телекомунікаційна компанія "Київстар" розпочала технічне тестування своєї першої 3G-мережі в Броварах.

Про це ЕП повідомив проект-менеджер 3G "Київстар" Віталій Губенко.

"Для цього ми отримали всі необхідні дозволи від УДЦР та Міністерства оборони", - зазначає менеджер.

Нагадаємо, "Київстар", як і "МТС-Україна", і "Астеліт" (life :)) отримали на лютневому аукціоні Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації ліцензії на зв'язок третього покоління.

Реклама:

Першою мережею, яка запущена в тестову експлуатацію, стала 3G-мережа в Харківському метрополітені на початку квітня. Її запустила "МТС Україна". Тести цієї ділянки триватимуть орієнтовно до травня.

"Якісно налаштувати мережу можна тільки запустивши її, тому й був обраний формат включення мережі 3G в рамках цілого міста. Бровари були обрані з причини готовності мережі та отримання необхідних локальних документів. По суті, це "модель" майбутнього включення кожного міста", - підкреслює Губенко.

Крім технічних фахівців "Київстар" і компанії підрядника Ericsson, які зараз займаються тестуванням і налагодженням, доступ до технології 3G отримають деякі абоненти - для навантаження мережі і створення робочого потоку трафіку. Це до 2% абонентів міста, які вибираються випадковим чином.

Така практика застосовується і в інших країнах на етапі запуску мереж нового покоління. Ці абоненти отримають SMS-повідомлення із запрошенням безкоштовно протестувати 3G. Вже зараз деякі абоненти можуть побачити на своїх телефонах значок 3G, H або H+.

"Після отримання дозволу від регуляторних органів на комерційну експлуатацію в Броварах і повного налагодження мережі, технологія 3G в цьому місті буде доступна всім абонентам "Київстар", - додав Губенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: