У "Газпромі" назвали суму боргу за постачання газу на окупований Донбас

Середа, 22 квітня 2015, 14:20

"Газпром" заявляє про заборгованість НАК "Нафтогаз" за постачання газу на неконтрольовані України території Донецької та Луганської областей 174,2 млн доларів станом на 21 квітня, і вважає за необхідне укладення окремого прямого контракту на поставку газу в цей регіон.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", пишуть "Українські новини".

"Єдине питання, яке є проблемним, пов'язане з поставками газу на південний схід. З початку року, станом на 21 квітня, "Газпром" направив споживачам південного сходу 554,6 млн куб. м газу. Сума заборгованості "Нафтогазу" по цим поставкам досягла 174,2 млн доларів. Це питання має стати предметом спецпереговорів, і думаємо, що доцільно розглянути можливість укладення окремого прямого контракту "Газпромa" на поставку газу на південний схід", - сказав голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

Він додав, що "Газпром" продовжує стабільно постачати газ в Україну.

Реклама:

"Передоплата, отримана від "Нафтогазу" за квітневі поставки, з урахуванням залишку від передоплати за березень, становила 75,85 млн дол. За дві декади квітня за заявкам "Нафтогазу" поставлено 180,7 млн куб. м газу. Всі спірні питання, за винятком заборгованості за газ, поставлений "Нафтогазу" минулого року, вирішені. Поточні поставки газу регулюються виключно чинним контрактом від 2009 року", - сказав Міллер.

За його словами, знижка на газ, надана урядом Росії, і рішення не пред'являти штрафи за умовою "бери або плати" не вимагають підписання будь-яких додаткових документів.

Як повідомлялося, 1 квітня "Нафтогаз України" і російський газовий монополіст "Газпром" домовилися про постачання газу в Україну по 247,18 доларів/тис. куб. м в 2 кварталі.

На цей період, згідно з домовленостями, не застосовується принцип "бери або плати", а поставки газу здійснюються за передоплатою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!