Міненерговугілля планує закрити три з 35 держшахт - Демчишин

Вівторок, 21 квітня 2015, 13:12

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вважає безперспективними 11 з 35 державних шахт, що на контрольованій владою території, проте найближчим часом планує закрити лише три з них.

Про це повідомив міністр Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо і закриватимуться шахти, то лише безперспективні. Наразі йдеться про три з 35", - сказав глава Міненерговугілля, виступаючи на Третьому з'їзді шахтарів у Києві у вівторок.

Він наголосив, що ці шахти є безперспективними "щодо запасів, потужності й обладнання", а заощаджені кошти доцільніше спрямувати на розвиток перспективних об'єктів.

Реклама:

Демчишин уточнив, що в підготовленій відомством програмі реформування вугільної галузі до безперспективних зараховано 11 шахт.

"Але які закривати й коли закривати - це питання аналізу. Я не кажу, що їх треба вже закривати, я кажу про закриття трьох шахт", - сказав міністр.

Як повідомлялося, з 90 шахт, підлеглих Міненерговугілля, 35 шахт на території, контрольованій владою України, а 55 шахт (зокрема всі шахти, що видобувають вугілля антрацитової групи) розміщені на території Донецької та Луганської областей, контрольованій сепаратистами.

Із шахт, що залишилися під контролем міністерства, близько десятка працюють у режимі підтримки життєдіяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: