МВФ допоможе Україні в переговорах з кредиторами

Понеділок, 20 квітня 2015, 09:56

Міжнародний валютний фонд вітає проведення реформ в Україні та має намір сприяти завершенню переговорів України з кредиторами про реструктуризацію частини боргу.

Про це йдеться в заяві фонду, переданій "УНІАН".

"Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зустрілася з міністром фінансів України Наталією Яресько, головою Нацбанку України Валерією Гонтаревою і міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус. Вона вітає той прогрес, якого вже вдалося досягнути українській владі завдяки програмі реформ", - йдеться в заяві фонду.

При цьому Лагард і міністри погодилися з необхідністю подальших ключових перетворень, які матимуть зовнішню підтримку, включаючи нинішні дискусії про боргові операції з приватними кредиторами".

Реклама:

Як відомо, Україна почала переговори про реструктуризацію частини держборгу, включаючи реструктуризацію суверенних і квазісуверенних бондів в обсягу близько 15,3 млрд дол, за загального обсягу держборгу в 70 млрд дол, на початку березня - одразу ж після схвалення програми кредитування економіки України з боку Міжнародного валютного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: