Рубль пішов у мінус, не знайшовши у відповідях Путіна стимулів для зростання

Четвер, 16 квітня 2015, 20:06

Рубль пішов у мінус на торгах четверга, не знайшовши в спілкуванні президента РФ з народом сильних стимулів для подальшого зростання, яке може сповільнитися після досягнення багатомісячних максимумів і прориву психологічної позначки 50 рублів за долар.

Про це пише Reuters.

"Ніяких свіжих ідей у ​​виступі Путіна не було, в основному "водичка", всі теми досить очікувані, не думаю, що під нього відкривалися позиції, як і відштовхуючись від нього. Зараз для рубля важливіше нафта, а також, наскільки поріже ЦБ ставку наприкінці квітня", - сказав дилер великого російського банку.

На його думку, нижче 50 рублів за долар починаються обережні покупки валюти з боку імпортерів, "і населення, скоріше, буде тут докуповувати валюту, ніж бігти її здавати, оскільки воно тримає руку на пульсі, а пульс зараз, швидше, аритмічний, незважаючи на поточний оптимізм".

Реклама:

До 17.50 пара долар/рубль розрахунками "завтра" торгувалася поблизу 50,03, на дві третини відсотка вище попереднього закриття.

Євро до цього часу оцінювався в 53,56, на 0,9% вище вчорашнього закриття.

На початку ж дня долар падав на позначку 49,42 рубля вперше з 28 листопада, євро знижувався до 52,74 вперше з 31 жовтня.

Підтримку рублю надавала висока прибутковість рублевих інструментів, приваблива в умовах зовнішньополітичної стабільності і уповільнення негативних тенденцій в економіці РФ.

Зараз ключова ставка ЦБ дорівнює 14% річних, і практично все ринкове ком'юніті чекає її зниження на раді директорів 30 квітня, розходячись лише в ступені агресивності регулятора - деякі учасники допускають навіть мінус 200 базисних пунктів від поточних значень ставки.

Інвестори прагнули до можливого зниження ставок ЦБ купити російські папери, через що попит на останніх аукціонах ОФЗ в рази перевищував пропозицію держпаперів, додатково підтримуючи рубль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!