З 1 травня в Криму залишиться єдиний мобільний оператор

Середа, 15 квітня 2015, 09:08

Телекомунікаційна компанія "Інтертелеком" (CDMA EV-DO) припиняє надавати послуги мобільного зв'язку та інтернету в Криму і в Севастополі з 1 травня.

Про це оператор повідомив своїх абонентів.

У компанії пояснили припинення діяльності тим, що вона вже не може надавати послуги на підставі дозвільних документів, виданих Україною.

"При наявності можливості відновити і/або продовжити надання послуг зв'язку після 01.05.2015 року ТОВ "Інтертелеком" продовжить здійснювати зазначену діяльність, про що додатково повідомить", - йдеться в повідомленні компанії.

Реклама:

Як раніше повідомлялося, восени 2014 року в Криму з'явилася нова російська телекомунікаційна компанія ТОВ "Інтернаціональні телекомунікації".

Вона оформила в Роскомнагляді три ліцензії на передачу даних, телематичні послуги та надання каналів зв'язку в оренду строком на п'ять років починаючи з 20 жовтня 2014 року.

Ця компанія носить таку ж назву, що і найбільший український CDMA (3G) оператор "Інтертелеком". Тільки власники різні: український оператор належить Віктору Гушану (президенту тираспольській групи "Шериф"), офшорної компанії Odinaco Ltd (Кіпр) і ще кільком українським фізособам, а новий російський "Інтертелеком", згідно з даними реєстру підприємств СПАРК, оформлений на якогось В'ячеслава Чернікевича.

Раніше людина з таким же ім'ям і прізвищем була комерційним директором "Інтердністркому", сестринської компанії українського "Інтертелекому" в Придністров'ї.

CDMA-оператор "Інтертелеком" був останньою мобільного компанією, яка працювала в Криму за українськими документам.

Зараз кримчанам доступний єдиний на півострові оператор "К-телеком" (ТМ Win Mobile), який почав працювати на початку серпня 2014 року, відразу після відключення мережі "МТС Україна", в мережі GSM. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!