МВФ: падіння євро буде корисним для економіки

Вівторок, 14 квітня 2015, 17:46

Зменшення курсу євро, а також японської ієни щодо долара є закономірним і буде на користь світовій економіці.

Таку оцінку висловив в "Огляді світової економіки" МВФ, що вийшов у вівторок, директор дослідницького департаменту Фонду Олів‘є Бланшар, передає "Укрінформ".

"Зміни обмінних курсів були незвично великими. Серед основних валют курс долара істотно підвищився, а курси євро та ієни істотно знизилися. Ці зміни явно відображають значні відмінності у грошово-кредитній політиці: США передбачають підвищити ставку від нульової нижньої межі цього року, тоді як у зоні та Японії такі перспективи відсутні", - зазначив економіст.

За його словами, "оскільки ці відмінності були очевидні вже якийсь час, можна лише дивуватися з того, що такі зміни обмінних курсів не сталися набагато раніше".

Реклама:

Бланшар вважає, що "зниження курсів євро та ієни буде корисним зважаючи на присутній ризик нового рецидиву кризи, як у зоні євро, так і в Японії".

На думку представника МВФ, США мають певний простір для маневру, щоб нейтралізувати негативні наслідки зміцнення долара. "Таким чином, це коригування обмінних курсів слід розглядати в цілому як хорошу новину для світової економіки", - підсумував Бланшар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!