"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У анексованому Криму "зависло" питання з "вишками Бойка" - ЗМІ

Неділя, 12 квітня 2015, 13:54

Українська влада не може розслідувати справу про вишки Бойка "Чорноморнафтогазу".

Про це в статті для ZN.UA пише кандидат юридичних наук, заступник голови Громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні Станіслав Батрин.

За офіційною інформацією ГПУ, російська сторона не допускає Україну до "вишок", а "матеріали цієї справи були перевезені до Криму і, у зв'язку з анексією, там і залишилися", - як повідомив Голомша.

За словами начальника управління з розслідування корупційних злочинів Жебрівського, "з вишками Бойко вкрай складно, оскільки потрібен предмет - самі вишки, а нас росіяни туди не пускають.

Реклама:

За його словами, є тіло - є справа. Обов'язково має бути речовий доказ, повинна бути призначена експертиза, після експертизи повинна бути доказова експертиза, тому що якщо доказів не буде, то суд не винесе рішення".

Втім, такий стан справ служить формальним виправданням української влади, чому на сьогоднішній день не завершено розслідування справи і не пред'явлені звинувачення ні Бойко (екс-міністру), ні Бакуліну (екс-голові "Нафтогазу"), ні Кацубі (колишньому заступнику "Нафтогазу" ), а арешт на майно не було накладено, робить висновок автор.

Як відомо, бурові платформи, закуплені "Чорноморнафтогазом" також називають "вишками Бойка" на честь колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко.

У 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові платформи за ціною 400 мільйонів доларів кожна. У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми.

Ціна платформи (400 мільйонів доларів) виявилася на 150 мільйонів доларів вище, ніж у виробника. У другому тендері взяли участь три посередники. ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої платформи також коливається близько 200 мільйонів доларів.

Переможцем виявилася "Ризька судноверфь" з ціною близько 400 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: