"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газ для споживачів може ще більше подорожчати - ЗМІ

Субота, 11 квітня 2015, 09:55

В результаті прийняття парламентом законопроекту №2250 "Про ринок природного газу" природний газ для населення може ще більше подорожчати.

Про це пише своїй статті для ZN.UA Алла Єрьоменко.

"Тариф на розподіл газу відповідно до нового (та й старого) закону "Про ринок природного газу" повинен встановити регулятор. Причому з урахуванням того, що в собівартості послуг з транспортування газу, зокрема з розподільчих мереж (низького тиску), враховуватиметься орендна плата, яка може вплинути на збільшення тарифу і, відповідно, на підсумкову ціну газу для споживачів", - пише автор.

За її словами, якщо це так, то населення, бюджетні організації та промисловість змушені будуть платити ще й "за оренду газорозподільних мереж.

Реклама:

Також автор задається питанням, чому, якщо уряд вимагає ухвалення закону, що передбачає користування газорозподільними системами виключно "на платній основі", своєчасно не підготовлений якісний законопроект, який встановить норми платного користування, а не "підвісить" газорозподільні мережі в невизначеному стані на невизначений час.

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада прийняла закон про ринок природнього газу, яким зокрема зобов’яже облгази, більшість з яких належать бізнесменам, платити за використання газорозподільчих мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: