Перетоки з Росії повністю перекривають потреби "ЛНР-ДНР" в електриці - ДТЕК

П'ятниця, 6 березня 2015, 17:37

Рішення української влади штовхають "ЛНР" і "ДНР" до створення свого незалежного енергоринку.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Хто несе відповідальність за роботу всієї енергосистеми? Хто думає про наслідки для українців на територіях поза АТО? Ви ж розумієте, подібними рішеннями ми штовхаємо" ЛНР "і" ДНР "до створення свого, незалежного енергоринку", - заявив він.

Тимченко стверджує, що зони, непідконтрольні України, обійдуться без української електроенергії.

Реклама:

"Є достатній обсяг перетоків з Росії, які повністю закриють потребу" ЛНР "і" ДНР "в електроенергії. Тобто, ми залишаємо імпорт, зменшуємо потужність української енергосистеми на 1,5-2 тисячі МВт, штовхаємо зону АТО до створення окремої енергосистеми" , - зазначив він.

За його словами, тут такий клубок питань, що однозначних відповідей немає. "Але це не означає, що їх не потрібно шукати", - додав глава ДТЕК.

Гендиректор також зазначає, що зараз дуже важливо, щоб Верховна Рада, і Кабінет міністрів виробили зрозумілі правила гри.

"Ось, наприклад, ситуація з Кримом. Щоб повністю не втратити економічні зв'язки (як мінімум туди потрібно постачати воду та електроенергію), був прийнятий закон про вільну економічну зону. Він дозволив легально закрити найгостріші питання життєзабезпечення півострова щоб уникнути гуманітарної катастрофи.

Така ж історія має бути і по Донбасу ", - підкреслив він.

"Повинен бути закон або порядок, який приймає Верховна Рада, Кабмін, і який визначає систему взаємодії. Ось що зараз найголовніше", - додав Тимченко.

За словами керівника ДТЕК, він говорив керівництву Мінпаливенерго про необхідність поставити легалізовані пункти збору платежів.

"Для цього не треба відкривати всю банківську систему, і не треба знову" Ощадбанк "запускати. Спроб попрацювати над збільшенням зборів платежів не робилося. Було рішення - просто вимкнути станції", - сказав Тимченко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!