НБУ у четвер продавав і купував долари на міжбанку по 23-24 гривні

Четвер, 5 березня 2015, 18:49

Національний банк у четвер провів двосторонню інтервенцію на міжбанківському валютному ринку з котируваннями на рівні 23-24 гривні за долар.

Про це повідомило УНІАН джерело на фінансовому ринку.

За інформацією співрозмовника агентства, втручання НБУ значно пожвавило ринок, торги на якому до цього проходили достатньо мляво. Зокрема, перші 3 операції було зареєстровано о 12:00, або за 2 години після початку торгів.

Загалом, за даними НБУ, за день банки уклали 184 операції на 178,47 млн доларів за середньозваженим курсом 23,0119 гривні за долар.

Реклама:

За інформацією іншого учасника ринку, уранішній "ступор" міжбанківського ринку обумовлений введеними НБУ обмеженнями, і для підготовки до роботи за новими правилами банкірам і їхнім клієнтам знадобився якийсь час.

За його словами, питання у банкірів викликали вимоги до банків не купувати валюту клієнтам, у яких на рахунках понад 10 тисяч доларів власної валюти, а також включення до переліку документів для перевірки заявок на придбання валюти довідки з фіскальної служби і заборона купувати валюту за позикові кошти.

"Банки по-різному трактують ці норми: хтось просто вимагає лист у клієнта з підтвердженням, хтось підходить більш скрупульозно і вимагає довідки з інших банків. Технічно все досить складно. Але думаю, що це тимчасово, банкіри вже обірвали дроти дзвінками в НБУ, регулятор розбирається, скоро спустить якісь роз'яснення, і ринок розворушиться", - припустив співрозмовник.

Як повідомлялося, Нацбанк після введення для імпортерів обмежень, що діють з 24 лютого, став найбільшим покупцем валюти на міжбанку, викупивши за 4 дні 275,32 млн доларів, або 50,92% від обсягу продажу валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!