Заступник Шокіна почав судитись за землі Юри Єнакіївського

Середа, 4 березня 2015, 13:48

Заступник генпрокурора подав касаційну скаргу щодо земель у ландшафтному заказнику місцевого значення "Жуків острів" на яких будується маєток для екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Про це йдеться у рішенні Вищого господарського суду від 2 березня, пишуть "Наші гроші".

Як пише видання, прокурор просить суд визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування та державних актів на право власності на 65,13 га у фірм "Котміст", "Будівельна спілка", "Земконтракт", "Лігабуд", "Срібна затока", "Сателін", "Провін", "Інтеграліті Інвест".

Розгляд справи призначено на 10 годину 26 березня.

Реклама:

Нагадаємо, що 18 грудня Київський апеляційний господарський суд цю землю залишив у власності вказаних фірм.

Апеляційний суд не погодився з тим, що ці землі знаходяться в межах заказника, оскільки Київрада досі не затвердила проект землеустрою з встановлення його меж.

Також апеляційний суд вирішив, що нема підстав стверджувати, що ОКЖК "Котміст" не створювався як житлово-будівельний кооператив, оскільки установчі документи та держреєстрація кооперативу чинні.

ОЖБК "Котміст" безоплатно отримав у власність ці землі у 2007 році.

У подальшому "Котміст" вніс ці ділянки до статутного капіталу ТОВ "Будівельна спілка". Останнє передало ділянку площею 22,9 га до статуту ТОВ "Земконтракт", 5,63 га до статуту ТОВ "Лігабуд", і 30,52 га до статуту ТОВ "Срібна затока", яке поділило ділянку на сім частин.

Ділянку площею 8 га ця фірма залишила у себе, а решту ділянок передала до статутів ТОВ "Сателін", ТОВ "Провін" і ТОВ "Інтеграліті Інвест".

Саме на землі, яку ТОВ "Будівельна спілка" передало ТОВ "Срібна затока" зводиться комплекс будівель "Межигір’я-2" екс-"регіонала" Юрія Іванющенка.

Засновниками ТОВ "Срібна затока" є Микола Ігнатенко і ТОВ "Армаріум Ленд Груп", яке заснували шість кіпрських компаній. Директором "Армаріум Ленд Груп" є Олег Миколайович Петровський.

Людина з таким ПІБ станом на 2012 рік була першим заступником гендиректора КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), що контролюється Юрієм Іванющенком та Василем Хмельницьким.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!