"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк відсторонив глав Південно-Західної залізниці та Держфінінспекції

Середа, 4 березня 2015, 13:24

Уряд відсторонив від виконання обов'язків директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина і просить правоохоронців порушити проти нього кримінальну справу.

Про це на засіданні Кабміну у середу повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, посилаючись на інформацію в ЗМІ про корупційні діяння Кривопішина.

За його словами, Кривопішин побудував за державні кошти спортивно-розважальний комплекс "Олімпік Віледж".

"Прошу правоохоронні органи невідкладно порушити кримінальне провадження і друге: ми порадилися з членами уряду - треба відсторонити керівника Південно-Західної залізниці від виконання обов'язків і провести термінове службове розслідування", - сказав Яценюк.

Реклама:

Крім того він доручив відсторонити на два тижні від виконання обов'язків і провести службове розслідування щодо голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка.

За "необ'єктивність проведення фінансової перевірки концерну Антонова, зловживання фінансових інспекторів під час проведення аудиту великих державних компаній і відсутність дієвого контролю за державними коштами та майном"

"За даними фінансової перевірки, проведеної цією інспекцією, усьому керівництву концерну треба дати орден, щоправда концерн знаходиться майже на межі банкрутства. Прошу два тижні (для відсторонення голови Держфінінспекції - ред), а після того думаю, що треба приймати там нове кадрове рішення і готувати сильну і чесну людину", - зазначив прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: