Департамент фінконтролю НБУ очолив колишній член правління банку Ахметова

Вівторок, 31 березня 2015, 09:15

Директором Департаменту фінансового контролінгу Національного банку України призначений Олег Стринжа.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Я став членом команди Нацбанку в час еволюційних змін та інтенсивного розвитку банківського регулятора. Усвідомлюючи свою відповідальність за складний фінансовий напрям діяльності НБУ, усі свої знання, уміння і досвід я спрямую на досягнення оптимальності, ефективності та прозорості процесу витрачання державних коштів", - зауважив Стринжа, коментуючи своє призначення.

Департамент фінансового контролінгу НБУ виконуватиме функції організації та супроводження процесів управління витратами, формування витрат за видами діяльності та методологічного супроводження фінансово-господарських операцій в автоматизованих системах, а також організації кошторисного процесу регулятора, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Із банківською системою України пов’язана уся його трудова діяльність, яку він розпочав у 1993 році інженером-програмістом Київського регіонального відділення Промінвестбанку.

З 1994 до 1998 року Стринжа працював у Нацбанку України начальником відділу розробки програмного забезпечення центру міжнародних платежів та реформування бухгалтерського обліку та звітності комерційних банків.

З 1998 до 2001 року - начальником відділу кредитного аналізу банку "Сосьєте Женераль Україна" ("ТАС-Інвестбанк"), з 2001 до 2004 року – заступником ризик-менеджера "ІНГ Банк Україна", з 2004 до 2006 року – начальником управління ризик-менеджменту в "Банк ПЕКАО Україна".

З 2006 до 2007 року Стринжа працював директором фінансового управління, членом правління "Банк Руский Стандарт", з 2007 до 2013 року – директором фінансового департаменту, членом правління "Універсал Банк", а з 2013 року і до призначення в Національний банк України – заступником голови правління з фінансових питань, членом правління "Банк Ренесанс Капітал".

За даними, "Наших грошей", "Банк Ренесан Капітал" належить компанії СКМ Ріната Ахметова.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!