"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрінтеренерго" зливає 52 мільйони за вугілля торгівцям антрацитом від терористів

Понеділок, 30 березня 2015, 10:44

"Укрінтеренерго" уклало угоду з ТОВ "Валея" на постачання вугілля на 51,66 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, йдеться про поставку 35 тис тонн вугілля на залізничну станцію Рожнятів. Строк дії договору - до кінця червня цього року.

Купують вугілля марки ДГ 0-13, зола 23-28%, волога 8,9-12%, калорійність не менше 5200%, вихід летких речовин у межах – 37-40%. Закупівельна ціна склала 1 476 грн/т включно з транспортними витратами. Вказана марка вугілля виробляється на контрольованих Україною шахтах.

Реклама:

У оприлюдненому звіті про торги немає жодних даних про причини вибору саме цього постачальника, оскільки відкриті торги не проводились.

Фірма "Валея" створена в Києві у червні минулого року і записана на Степанова Петра Валентиновича. Наразі її офіційна адреса реєстрації – вул.Туполєва, 12М, оф.1.

За даними ВДЗ, перші підряди від держустанов "Валея" отримала у грудні 2014 р.

 

Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міноборони замовило у "Валеї" вугілля на 22,62 млн грн.

З Квартирно-експлуатаційним відділом м.Одеси було підписано договір на 4,46 млн грн. В обох випадках закупівлі було проведено без відкритих торгів, за переговорною процедурою, а ціни на вугілля були дорожчими за ринкові.

Фірмі замовляли антрацит, який на той момент вироблявся лише на території Донбасу, окупованої проросійськими терористами. Тоді вибір новоствореної фірми "Валея" як постачальника ніяк не обґрунтовувався.

Раніше "Укрінтеренерго" публікувало у "Віснику держзакупівель" дані лише одну закупівлю вугілля - у південно-африканської фірми "Steel Mont Trading Ltd".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: