Керівництво "Київміськбуду" роздерибанило майно холдингу - розслідування

П'ятниця, 27 березня 2015, 18:32

Голова правління "Київміськбуду" Ігор Кушнір разом із деякими іншими керівниками холдингу причетний до "дерибану" частини об'єктів у Києві на користь власних родичів та наближених осіб.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідство.Інфо".

Журналісти проекту проаналізували п'ять адрес, на яких розташовані ці більше непідконтрольні компанії об'єкти.

Зокрема, будівлею за адресою Берлінського, 15, яка раніше належала "Київміськбуду", зараз володіє компанія "Перший український експертний центр". Один із її засновників – чоловік на ім'я Павло Решетнік.

Реклама:

Як виявили журналісти, людина з таким же іменем вказана серед засновників компанії "Лісоргбуд", яка заволоділа двома майже гектарами землі у Козині під Києвом, на якій раніше була база відпочинку.

Крім того, серед засновників "Лісоргбуду" зазначена така собі Ніна Чухлеб. Показово, що Чухлеб – це дівоче прізвище дружини Кушніра Оксани.

Об'єктом за адресою Прорізна, 12, де раніше знаходилося дочірнє підприємство "Київміськбуду" – "Зв'язок", зараз володіє компанія "РК Київ".

Вона ж отримала ще два об’єкти "Київміськбуду" – частину будівлі на вулиці Суворова, де досі розташований центральний офіс "Київміськбуду", і в минулому "київміськбудівський" готель "Оберіг" на Червонозоряному проспекті.

Серед засновників цієї компанії вказано чоловіка на ім'я Анатолій Семеніщев – це родич Олександра Семеніщева, який певний час значився співзасновником компанії "Гонор" разом із компанією "Голландські троянди". Остання – колись "родинна" фірма Кушніра і його дружини – Оксани.

"Слідство.Інфо" стверджує, що до цих схем також причетний колишній керівник Державного управління справами часів Віктора Януковича Андрій Кравець, наближений до правої руки Януковича Сергія Льовочкіна.

Зокрема, у власності дружини Кравця – Марини Пелих – опинився об'єкт за адресою Мечникова, 20, де колись була ще одна "дочка" "Київміськбуду" – фірма "Екос". Тепер величезна будівля поряд зі станцією метро "Кловська" повністю належить фірмі Пелих ТОВ "Енерго сім".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: