МВФ не вирішив питання про статус українського боргу Росії

П'ятниця, 27 березня 2015, 09:24

Міжнародний валютний фонд не вирішив, чи відносяться три мільярди доларів українського боргу Росії до офіційного чи приватного сектору.

Про це заявив у Вашингтоні в четвер, 26 березня, представник МВФ Вільям Мюррей, спростовуючи свою ж власну заяву, пише DW.

"Ніякої певної позиції з цього питання у фонду немає", - заявив він.

Раніше того ж дня на брифінгу в штаб-квартирі МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ вважає заборгованість України перед Росією зобов'язаннями офіційного сектора.

Реклама:

"Єврооблігації на три мільярди доларів належать російському Фонду національного добробуту, так що це офіційний борг", - цитувало слова Мюррея агентство AFP.

Питання про статус українського боргу важливий, оскільки правила МВФ забороняють фонду кредитувати країни, що оголосили дефолт по кредиту в офіційному секторі.

Росія володіє українськими євробондами (єврооблігаціями) на суму понад трьох мільярдів доларів. З точки зору Росії, цей борг відноситься до категорії офіційних.

На початку лютого Москва оголосила, що влада України звернулися з проханням про реструктуризацію заборгованості.

Як заявив тоді міністр фінансів РФ Антон Силуанов, Росія не готова це зробити. 22 березня з'явилася інформація, що Україна не зможе погасити борг перед Росією до кінця 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!