Україна сподівається повернутися на фінринки за два роки - Абромавичус

П'ятниця, 27 березня 2015, 09:06

Україна сподівається повернутися на фінансові ринки у 2017 році.

Про це в інтерв'ю діловому французькому виданню Les Echos заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, пише "Укринформ".

"Український уряд обрав банк Lazard банком-радником на переговорах щодо реструктуризації своїх боргових зобов'язань, які зараз продаються за рівнем в 50 центів за 1 долар номіналу. Зрозуміло, що ринки очікують реструктуризації. Після завершення переговорів про допомогу МВФ, ми відкриємо переговори про реструктуризацію з кредиторами. Наша мета - повернутися на фінансові ринки в 2017 році", - сказав він.

На його думку, цього року зниження темпів економічного розвитку України досягне 5,5% (після зниження торік на рівні в 6,9%), при цьому рівень інфляції досягне 30%.

Реклама:

Міністр пояснив зниження рейтингу України до "переддефолтного" рівня (за оцінками рейтингового агентства Moody's) перш за все складною фінансово-економічною ситуацією та війною в Україні.

"Загальновідомо, що Україна проходить через період економічних труднощів. Крім того, вона знаходиться в складній військової ситуації, оскільки припинення вогню все ще носить нестабільний характер. Вона втратила частину території і своєї промисловості", - зазначив він і також визнав факт банкрутства банків в Україні: 33-х торік і близько 10 - нинішнього року.

Водночас він висловив надію, що МВФ, Світовий банк і двосторонні кредитори зможуть посприяти відновленню довіри до української економіки, оскільки потреба України у фінансових коштах сильно збільшилася.

"Торік країна отримала 9 млрд. дол. США міжнародних кредитів, але водночас вона провела розрахунки поточних кредитів у розмірі 14 млрд. дол. США", - зауважив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!