"Укрнафта": пов'язана з Коломойським компанія не оскаржувала виплату дивідендів

Четвер, 26 березня 2015, 17:17

"Укрнафта" стверджує, що позов, поданий пов'язаною з Ігорем Коломойським компанією "Гамбіт" не стосується рішення про виплату дивідендів.

Про це повідомляє прес-служба "Укрнафти".

Згідно з повідомленням, компанія "Гамбіт", яка є акціонером "Укрнафти", дійсно подавала на неї до суду, "однак вимоги про визнання недійсним рішення Загальних зборів акціонерів ПАТ "Укрнафта" в частині виплати дивідендів позивачем не пред’являлися".

"Позовні вимоги пов’язані з оскарженням неправомірних, на думку позивача, дій посадової особи НАК "Нафтогаз України" під час обрання Наглядової ради та Ревізійної комісії ПАТ "Укрнафта" – голосування на Загальних зборах всупереч погодженому Міненерговугілля та Кабінетом Міністрів завданню для голосування", – пояснює компанія.

Реклама:

Як відомо, раніше у четвер агентство "Українські новини" з посиланням на рішення суду прийняти позов "Гамбіту" до розгляду, повідомило, що компанія вимагає саме скасувати рішення про виплату дивідендів.

Таке рішення було прийняте на загальних зборах акціонерів 10 жовтня 2014 року. На виплату було вирішено направити майже весь прибуток за 2011-2013 роки – 3,8 млрд гривень, з них 1,8 млрд – в держбюджет.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!