Raiffeisen Bank закриє відділення у 15 містах Росії

Четвер, 26 березня 2015, 09:19

Австрійський банк Raiffeisen Bank до осені цього року закриє філії своїх відділень у 15 містах Росії.

Інформацію про це опублікована на сайті компанії в середу, 25 березня, пише DW.

Реструктуризація торкнеться відділення в Ангарську, Барнаулі, Братську, Волзькому, Златоусті, Іваново та інших містах країни. Російський офіс продовжить дистанційно співпрацювати з корпоративними клієнтами, але повністю припинить обслуговування фізичних осіб.

Глава російського відділення Raiffeisen Bank Сергій Монін зазначив, що офіси залишать тільки в регіонах, де є високий попит на послуги банку.

Реклама:

Крім того, з 25 березня банк не видаватиме і рефінансувати нові автокредити через низький, на думку керівництва, потенціалу розвитку російського автомобільного бізнесу.

Така реструктуризація пов'язана з тривалим зниженням прибутку російської філії і зменшенням його ринкової вартості через обвал курсу рубля, про що RBI на початку року попереджала своїх акціонерів. Зміни торкнуться не тільки російського ринку, а й усієї Східної Європи.

У 2014 році дочірні філії Raiffeisen зазнали збитків у розмірі півмільярда євро і змушені вживати заходів щодо збільшення свого капіталу.

До кінця року RBI збирається продати Європейському банку реконструкції та розвитку контрольний пакет акцій своєї української дочки "Райффайзен Банк Аваль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: