Відтік капіталу з РФ прискорилося в лютому до 15 мільярдів доларів

Вівторок, 24 березня 2015, 20:08

Чистий відтік капіталу з Росії в лютому, за попередніми даними, збільшився до 15 мільярдів доларів проти 9 мільярдів доларів у січні.

Про це повідомив заступник голови "Внєшекономбанку" Андрій Клепач, передає "Прайм".

"За нашою попередньою оцінкою, чистий відтік капіталу в лютому збільшився до 15 мільярдів доларів проти 9 мільярдів доларів у січні. Це досить високий рівень, враховуючи те, що населення перестає бути активним гравцем на валютному ринку", - повідомив Клепач.

"Зниження інвестицій у січні-лютому поки недостатньо відображає умови, що змінилися. Ми очікуємо, що їх спад посилиться в найближчі місяці, беручи до уваги обмежувальні ставки по нових позиках, високий рівень невизначеності і пік платежів за зовнішніми позиками", - вважає він.

Реклама:

У понеділок, 23 березня, глава Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив у Держдумі, що відтік капіталу з РФ в поточному році становитиме 70-90 мільярдів доларів.

Офіційний прогноз МЕР щодо відтоку капіталу в цьому році становить 115 мільярдів доларів, проте глава відомства Олексій Улюкаєв говорив, що, за останніми оцінками, відтік буде нижче - менше 100 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!