"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" скаржаться на зростання збитків, незважаючи на підвищення тарифів на газ

Субота, 21 березня 2015, 14:19

За перший квартал 2015 року збитки "Нафтогазу" від продажу газу тепловикам, що виробляють тепло для населення, прогнозуються у розмірі 20,6 млрд гривень, аналогічні збитки за перший квартал 2014 року становили 6,1 млрд гривень.

Про це в коментарі "Дзеркалу тижня" повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Сергій Коновець.

За його словами, незважаючи на збільшення цін для населення і ТКЕ, зростають збитки від реалізації газу для цих категорій споживачів.

"Пояснення цього дуже просте. Розглянемо реалізацію імпортного газу для тепловиків, які поставляють теплову енергію населенню. Ціни буде підвищено з 1 квітня 2015 року, при цьому за перший квартал тепловики використають 3,3 млрд кубометрів газу, що становить 53% їхнього річного обсягу споживання. Таким чином, збільшення тарифів вплине на зменшення збитків тільки від половини обсягу газу, реалізованого "Нафтогазом" тепловикам", - розповів Коновець.

Реклама:

І цей збиток, за словами заступника голови НАК, ще не включає збитки від реалізації імпортного газу для населення, оскільки ресурсів газу, видобутого "Укргазвидобуванням", не вистачає на покриття потреб населення в повному обсязі.

За словами Коновця, основним фактором збільшення збитків компанії стала девальвація національної валюти. У держбюджеті на 2015 рік після внесених змін витрати на рекапіталізацію "Нафтогазу" передбачені в сумі 29,7 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!