Коломойський звинуватив оточення президента у рейдерстві "Укртранснафти"

П'ятниця, 20 березня 2015, 11:40

Голова Дніпропетровської ОДА, олігарх Ігор Коломойський звинуватив оточення президента у рейдерстві і обматюкав журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка.

Інцидент трапився близько опівночі біля офісу компанії "Укртранснафта", в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства, повідомляє "Радіо Свобода".

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу "Укртранснафти", журналіст запитав його, що голова Дніпропетровської облдержадміністрації робить вночі в офісі державного підприємства.

"З тобою хоче побачитися. Іншої можливості нема, як тебе побачити, твоє обличчя. Радіо Свобода. А чого ти не запитуєш, як рейдерське захоплення в "Укртранснафті" сталося? І російські диверсанти сюди потрапили, га? Чого ти про це не запитуєш? Га? Чи тобі Коломойського, блять, треба побачити?", - огризнувся у відповідь Коломойський.

Реклама:

"Ми звільняли будівлю "Укртранснафти" від російських диверсантів, які захопили. А ти зі своєю "Свободою" сидиш отут, блять, і чатуєш. Як тьока, блять, свого невірного чоловіка", - заявив він.

 "Ну що ти, заткнувся вже? Чи про паспорти хочеш запитати? Чи ще за щось ти хочеш запитати? Давай про російських диверсантів запитай, чого ти жодного не упіймав? Радіо "Свобода", блять. Ти така ж "Свобода", блять, як та, що в парламент не пройшла. Тягнибоківська проститутка, блять", - додав Коломойський.

На запитання, що з'ясували, перевіривши документи, він відповів: "Документи з'ясували, що немає завдання голосувати від Кабміну, немає завдання на голосування від НАК "Нафтогазу" – взагалі немає жодних документів. Під виглядом міліції була якась приватна охоронна структура. Увірвалися, розбили вікна, травмували людей, поламали комусь руку. Усе, зараз усе випарувалися".

"Тобто звичайна спроба якогось жалюгідного рейдерського захоплення державного підприємства", - заявив Коломойський.

"А що я тут роблю, я тобі потім у прокуратурі розповім, зрозумів, свободівець ти. Що ти замовк? Питання є? Чи язик у дупу засунув?", - знову заявив він журналісту "Радіо Свобода".

"Ну, говори, ти ж радіо "Свобода" відома! Поламала Радянський Союз, скинула більшовиків, за ОУН-УПА завжди декларувала – а ти паспорти тут чергуєш? Чи що ти вичікуєш? Чи презервативи використані ти чергуєш? Де твій підарас цей, Лещенко? Ну, покажеш ти по своєму телевізору чи по своєму інтернету це? Алльо, гараж?", - не вгамовувався Коломойський.

"Їду до президента з ось цими писульками й папірцями. І з його охоронною структурою, яка нібито штурмувала. Тому що всі посилаються – Демчишин приїхав, каже: "У мене команда згори". Я кажу: "А хто згори? Хто вам, рейдерам, дозволив захоплювати держпідприємства в порушення процедури? Прем'єр поїхав до Брюсселю, Коболєва поїхав, нікого немає – ви тишком-нишком вирішили підприємство захопити?..", - заявив він.

Коломойський також сказав, що коли прийшов у будівлю "Укртранснафти", то вже нікого не бачив. А потім приїхали представники влади й спецслужб.

За словами олігарха, в "Укртранснафті" "усе в порядку", і нема чого представникам СБУ там робити.

Він також заявив, що Юрій Мірошник, який з 19 березня тимчасово виконує обов'язки голови правління "Укртранснафти", "сам себе призначив". На запитання, хто стоїть за цим, Коломойський відповів: "Я не знаю. Сказали, Кононенко – один із керівників фракції БПП".

"Зараз їду в Адміністрацію президента, будемо з цими паперами розбиратися", - заявив Коломойський серед ночі.

Увечері 19 березня Коломойський у супроводі озброєних людей приїхав до офісу "Укртранснафти".

Перед тим стало відомо, що наглядова рада цього держпідприємства відсторонила Олександра Лазорка від здійснення повноважень голови правління компанії. У повідомленні "Нафтогазу", що контролює 100% акцій "Укртранснафти", не вказана причина такого рішення.

Як з’ясували журналісти програми "Схеми", в якій працює Андрушко, за останні 8 місяців державне ПАТ "Укртранснафта" сплатило близько 305 мільйонів гривень за зберігання технологічної нафти у резервуарах заводів, у яких контрольні пакети акцій мають структури Коломойського.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!