Вартість нафти Brent зростає через ослаблення долара

П'ятниця, 20 березня 2015, 09:16

Вартість нафти марки Brent зростає в п'ятницю на ослабленні курсу долара до світових валют.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.13 за московським часом вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent росла на 0,46% - до 54,68 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,11% - до 43,91 долара за барель.

Реклама:

Ціни на нафту зростають через ослаблення долара за підсумками засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США. Регулятор виключив з повідомлення формулювання про готовність "проявити терпіння" у першому з 2006 року підвищенні процентної ставки, зазначивши, що підвищення ставки на наступному засіданні в квітні залишається малоймовірним.

"Можливо, буде деяке ослаблення в доларі в ході азіатських торгів, так що ціни на нафту можуть піднятися з тих мінімумів", - цитує агентство ринкового аналітика OptionsXpress в Сіднеї Бена ле Брана.

Деякі аналітики при цьому вважають, що зростання вартості "чорного золота" буде короткочасним.

Вони пов'язують це з тривалим зростанням комерційних запасів нафти в США і новинами з Кувейту: міністр нафтової промисловості Кувейту Алі аль-Омаірі заявив раніше, що країнам-членам ОПЕК не залишається нічого, окрім як підтримувати свою частку на ринку і, відповідно, уникати скорочення видобутку "чорного золота".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: