Фірташ планує повернутися до України для подальшого ведення бізнесу

Понеділок, 2 березня 2015, 16:09

Український бізнесмен Дмитро Фірташ з весни 2014 року очікує рішення австрійського суду про його екстрадицію за запитом ФБР, і має намір у разі перемоги в суді повернутися до України для подальшого ведення бізнесу.

В інтерв'ю телеканалу Euronews він заявив, що політичні амбіції у нього відсутні.

"Я ніколи не був у політиці. У мене ніколи не було такого бажання бути політиком, я ніколи не хотів бути чиновником ... Мені подобається бізнес, тому я цим і займаюся", - сказав Фірташ.

Водночас бізнесмен заявив, що розцінює обвинувачення на свою адресу як політичний тиск, і вірить в австрійське правосуддя.

Реклама:

"Комусь було дуже вигідно, щоб я не брав участі в українській політиці, щоб я не був удома, бо знали мою точку зору і розуміли, як я поводитимуся", - зазначив він.

Фірташ наголосив, що виступає проти війни, за конституційну реформу і вирішення економічних і газових питань у трикутнику Україна-Росія-Європа.

"Давайте сядемо спокійно і розберемося, де наші проблеми, що хоче Росія, що хоче Україна, що хоче Європа, і давайте відкрито обговоримо цю ситуацію", - сказав бізнесмен.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом ФБР.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію.

Влада США висунула обвинувачення хабарництві шістьом іноземцям, зокрема Фірташу, у справі про підкуп індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток корисних копалин.

За інформацією Мін'юсту США, обвинувачені намагалися дати хабар у розмірі 18,5 млн доларів, сподіваючись отримати 500 млн доларів прибутку від продажу титану, видобутого в індійському штаті Андхра-Прадеш.

У свою чергу, Фірташ заявив, що відкриту проти нього в США кримінальну справу сфабриковано і вона має політичний підтекст.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!