"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада позбавила Коломойського контролю над "Укрнафтою"

Четвер, 19 березня 2015, 16:56

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про акціонерні товариства - знизила кворум для проведення загальних зборів акціонерів для всіх акціонерних товариств незалежно від їх виду власності до 50% + 1 акція в 2015 році.

"За" відповідний законопроект №2273 проголосували 275 депутатів.

Документом запроваджується зниження кворуму для всіх акціонерних товариств у тому числі товариств у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства.

У свою чергу профільний комітет ВР, який у четвер нарешті зміг зібратися на засідання у своєму рішенні рекомендував ухвалити законопроект за основу.

Реклама:

Голова комітету Андрій Іваничук наполягав, що деякі депутати ще мають зауваження і поправки до остаточного варіанту законопроекту і закликав Раду не поспішати.

Низка депутатів коаліції поставили вимогу ухвалити законопроект в  цілому, наполягаючи на його винятковій важливості, оскільки завдяки стане можливим повернути державі 2 мільярдів гривень з компанії олігарха Ігоря Коломойського "Укрнафта" у вигляді дивідендів.

Як відомо, держава володіє 50 + 1% акцій ПАТ "Укрнафта", проте регулярно зазнає проблем із проведенням зборів акціонерів цієї компанії (структури групи "Приват", що контролюють 42%, найчастіше ігнорують зібрання).

Відповідно, ухвалення рішень про розподіл чистого прибутку і виплату дивідендів, зміну менеджменту компанії було ускладнене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: