Наглядова рада "Укртранснафти" відсторонила голову правління Лазорка

Четвер, 19 березня 2015, 14:57

У четвер на засіданні Наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" було прийнято рішення про відсторонення Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління товариства з 19 березня 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Наглядова рада обрала Юрія Мірошника тимчасово виконуючим обов'язки голови правління "Укртранснафти" з 19 березня 2015 року до 10 серпня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо ЕП, новий керівник "Укртранснафти" Юрій Мірошник прибув в офіс компанії, але менеджмент на чолі з Лазорко забарикадувався в будівлі.

Реклама:

Після чого у будівлю прибули люди в штатському та допомогли Мірошнику зайняти кабінет голови.

Зміни у керівництві "Укртранснафти" пройшли нелегко. Фото "Української правди" 
 
Мірошник зайняв місце Лазорка за допомогою силовиків. Фото "Української правди"  

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

"Міністру стало відомо, що у 2015 році вартість за зберігання державної нафти була підвищена в 2 рази до 6,4 грн/т, на сьогодні "Укртранснафта" щодня платить близько 2,5 млн гривень за зберігання", - повідомляло джерело в енергетичному відомстві.

За його словами, в листопаді-грудні 2014 року вартість зберігання становила 3,2 грн/т на день. 628,4 тисяч тонн технологічної нафти зберігається в резервуарних парках "Укртранснафти" (232,644 тисяч тонн), "Укртатнафти" (239,9 тисяч тонн), НПК "Галичина" (46,7 тисяч тонн) і "Нафтохімік Прикарпаття" (101,9 тисяч тонн).

Всі три НПЗ належать групі "Приват", вихідцем з якої є Лазорко, який раніше працював на "Галичині" і "Нафтохіміку Прикарпаття".

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта" за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тоннтехнологічної нафти.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагав від правоохоронних органів порушити кримінальну справу і притягти винних до відповідальності за фактом незаконного викачування нафти.

Генеральна прокуратура відкрила провадження, однак у підсумку справа була спущена на гальмах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: