"Укртрансгаз" щомісяця публікуватиме паспорти якості газу

Четвер, 19 березня 2015, 12:37

"Укртрансгаз" щомісяця публікуватиме паспорти якості природного газу, який надходить до регіональних підприємств по газопостачанню для подальшого його транспортування споживачам.

Про це йдеться у  повідомленні компанії.

"Таким чином, громадськість у відкритому доступі отримає можливість ознайомитись з результатами усіх аналізів фізико-хімічних показників за попередній місяць по всій системі магістральних газопроводів ПАТ "Укртрансгаз", - йдеться у повідомленні.

Оприлюднені паспорти включають: компонентний склад та інші фізико-хімічні показники, які характеризують калорійність та якість блакитного палива.

Реклама:

"Таке інформування буде відбуватись систематично з періодичністю один раз в місяць. Опубліковані паспорти якості природного газу будуть систематизовані по регіонам України із зазначенням об’єкту відбору проби та його прив’язки до магістрального трубопроводу", - повідомляє прес-служба.

Інформація надходитиме з 69 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних куточках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно вимог діючого законодавства.

У прес-службі також зазначили, що у лютому поточного року, для потреб вітчизняних споживачів надходив якісний природний газ з середньою калорійністю від 8096 до 8298 ккал/кубометр.

Мінімальний рівень калорійності, встановлений українськими стандартами, становить 7600 ккал/ кубометр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!