"Енергоринок" хоче залучити мільярд гривень кредиту в "Ощадбанку"

Вівторок, 17 березня 2015, 20:34

Державне підприємство "Енергоринок", оператор гуртового ринку електроенергії України, за результатами відкритого тендеру обрало "Ощадбанк" для залучення двох кредитів на суму 500 млн гривень строком на 1 рік.

Про це йдеться в повідомленні підприємства, опублікованому на сайті "Державні закупівлі", передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, кредити "Енергоринок" має намір залучити з метою здійснення розрахунків з енергогенеруючими компаніями для підтримки останніми 100% розрахунків з вугільними підприємствами.

За користування позиковими коштами підприємство заплатить "Ощадбанку" по 119 млн гривень (238 млн гривень за всю суму кредиту).

Реклама:

Кінцеві терміни підписання договору - 30 березня - 10 квітня 2015 року.

Також повідомляється, що в тендері брав участь "Перший український міжнародний банк", який програв торги, зажадавши велику суму за надання 500 млн гривень кредитних коштів - 175 млн гривень.

Держпідприємство "Енергоринок" виконує роль гуртового постачальника електричної енергії, розпорядника системи розрахунків гуртового ринку електричної енергії України.

"Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком 31 грудня 1991 року, він входить до групи найбільших банків України. 100% акцій банку належать державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: