"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін замовив послуг таксі на 1,25 мільйона

Понеділок, 16 березня 2015, 11:42

Міністерство фінансів України акцептувало пропозицію щодо послуг таксі вартістю 1,25 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Послуги надаватиме ДП "Управління з експлуатації майнового комплексу" Мінфіну.

Замовлено послуги позашляховика Folkswagen Touareg з пробігом 72 тис км на рік, випуску після 2007 року. Авто має бути оснащене клімат-контролем, підігрівом сидінь. У вартість оренди авто включено послуги водія, бензин, прибирання, обслуговування і ремонт тощо.

Реклама:

Вартість послуг цього автомобілю у розрахунку на кілометр пробігу становитиме 17 грн. При цьому вартість київського таксі бізнес-класу становить до 5 грн./км.

Відомо, що на тендер надходила дешевша пропозиція вартістю 0,72 млн грн від підприємця Олега Оженка. Проте її відхилили через відсутність деяких довідок і копій документів.

Один із учасників тендеру звертався до замовника за роз’ясненнями і заявив, що витрати на закупівлю є "не лише недоцільними, а й злочинними". Мінфін ці звинувачення відкинув, пославшись на те, що діє відповідно до законодавства.

Також замовник повідомив, що позашляховик буде використовуватися не тільки на дорогах з твердим асфальтовим покриттям. Автомобіль необхідний не лише для під’їзду до підпорядкованих міністерству установ та організацій, а також для виконання завдань та доручень по всій території України, зокрема на виконання представницьких заходів та обслуговування міжнародних делегацій.

Нагадаємо, раніше журналісти бачили, як міністр фінансів Наталія Яресько пересувається на седані Lexus LS 460l. Ця автівка вартістю понад 180 тис доларів належить фірмі Horizon Capital, яку і заснувала Яресько, пише видання.

Для кого Мінфін орендує Фольксваген Туарег у конкурсній документації не повідомляється.

За даними ВДЗ, минулого року Мінфін для послуг таксі використовувало 10 автомобілів: Фольксваген Туарег (1), Мерседес-Бенц (5) і Фольксваген Пассат (4). Послуги цих автомобілів коштували 4,75 млн грн.

У березні минулого року уряд обмежив кількість легкових авто, які обслуговують органи виконавчої влади. Для більшості міністерств передбачено тільки по одному автомобілю. Решту легкових автомобілів, що перебували на балансі міністерств і були вивільнені, мали розпродати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!