Коломойський переробив нафту в обхід аукціону

Четвер, 12 березня 2015, 14:35

Більше 300 тисяч тонн нафти "Укрнафти" виробництва січня-лютого 2015 були перероблені на Кременчуцькому НПЗ ("Укртатнафта").

Про це OilNews повідомило джерело на НПЗ "Укртатнафта".

Як повідомляється, договір на поставку був укладений наприкінці лютого, в обхід аукціонів.

При цьому ціна продажу цієї нафти значно нижче, ніж встановлена ​​аукціонним комітетом на цей ресурс на аукціоні, який не відбувся.

Реклама:

За отриманими даними, постачальником нафти виступило ТОВ "ТД Прикарпаттянафтотрейд", яка поставила на Кременчуцький НПЗ 300 тисяч тонн нафти "Укрнафти" виробництва січня-лютого 2015.

"Акт прийому-передачі ресурсу і договір датовані 27 лютого", - уточнило джерело на НПЗ.

Відзначимо, що в лютому не відбулися два аукціони "Укрнафти": на перший з них 6 лютого компанія заявила 139 тисяч  тонн нафти виробництва січня 2015 і 122 тисяч тонн - лютого.

За словами співрозмовника на НПЗ, цей ресурс вже надійшов на завод.

За наявними даними, нафта була продана заводу по 6 808,5 гривні за тонну (c ПДВ - 8 170,2 гривні за тонну). У той час як на невдалий аукціон 16 лютого АК визначив стартову ціну нафти в 11 299,63 гривні за тонну. Таким чином, на січневій нафті "Укрнафта" недоотримала близько 1 млрд грн.

Весь поставлений на завод січневий і лютневий ресурс був перероблений.

Нагадаємо, що у відповіді на лист глави АК Айварас Абромавичус про "зниклу" нафту, "Укрнафта" повідомила, що січневий обсяг ресурсу був реалізований на аукціоні 18 грудня 2014 року.

Як відомо, 6 березня АК на засіданні встановив стартову ціну на нафту на аукціоні "Укрнафти" 18 березня.

"Укрнафта" заявила на торги лише 256,57 тис тонн нафти і 9,9 тис.тонн газоконденсату виробництва лютого-березня. У відповідь на це АК звернувся до "Укрнафти" з вимогою подати заявку на проведення нафтової допацкуіона з реалізації січневого ресурс.

Нагадаємо, "Укрнафта" зірвала два останніх нафтових аукціону, не бажаючи продавати нафту за вищими цінами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!