Гроші МВФ допоможуть стабілізувати валютний курс - Яценюк

Середа, 11 березня 2015, 20:56

Кошти Міжнародного валютного фонду дадуть можливість стабілізувати валютний курс, економіку та фінансовий сектор України.

Про це йдеться у заяві прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо рішення Ради директорів МВФ про затвердження програми фінансової підтримки Україні.

"Щойно завершилося засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду і прийнято рішення про виділення Україні 17,5 мільярда доларів. Це чотирирічна програма, яка є відповіддю на проведені в Україні реформи і яка зобов’язує нас не зупинятися і рухатися далі", - йдеться у зверненні.

За його словами, програма передбачає чотирирічний план економічної і фінансової стабілізації країни та додатково відкриває двері для отримання ще 7,5 мільярдів доларів допомоги для стабілізації й росту української економіки.

Реклама:

"Таким чином, загалом протягом чотирьох років Україна отримає 25 мільярдів доларів, які дадуть можливість нам стабілізувати економіку, стабілізувати фінансовий сектор, вони спрямовуються на стабілізацію валютного курсу країни і дадуть можливість рости українській економіці вже з 2016 року", - заявив Яценюк.

"Далі у нас на порядку денному - виконання всіх заходів, які передбачені програмою дій Кабінету міністрів і коаліційною угодою", - йдеться у зверненні.

"Це продовження податкової реформи, соціальної, економічної реформи, це і дерегуляція, боротьба з корупцією, зменшення навантаження на Державний бюджет через закриття неефективних програм. Це всеосяжний і всеохоплюючий план нової України, європейської України, який підтримується нашими західними партнерами і нашими союзниками", - підсумував прем’єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!