"Одеська залізниця" заплатить 8 мільйонів за викрадене бойовиками "ДНР" зерно

Вівторок, 10 березня 2015, 09:38

Одеський апеляційний господарський суд залишив без задоволення скаргу ДП "Одеська залізниця" щодо стягнення 7,84 мільйона гривень за втрату вантажу.

Про це йдеться в постанові суду від 25 лютого, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, позов про стягнення коштів подало ТОВ Сільськогосподарське підприємство "Нібулон". У цю суму фірма оцінила втрату вантажу - 2,71 тонн пшениці - договір про транспортування якого було підписано з ДП "Одеська залізниця".

Перевезення мало здійснюватись за маршрутом зі станції Старобільськ Донецької області на станцію "Миколаїв – вантажний" Одеської залізниці. Прийом вантажу підтверджується залізничними накладними. Однак на станцію призначення вантаж не прибув.

Реклама:

Втрата залізничниками вантажу не заперечується. Працівники залізниці стверджували, що втрата пшениці відбулася без їх вини, оскільки її вилучили в зоні АТО озброєні особи.

Водночас додаткова угода на перевезення пшениці укладалася у липні 2014 року, а також залізничні накладні свідчать, що залізниця прийняла вантаж вже під час АТО. Тому суд прийшов до висновку, що залізничники не довели відсутності своєї вини у втраті вантажу.

Відтак з ДП "Одеська залізниця" стягується 7,84 млн гривень, з яких 7,33 млн гривень - вартість пшениці (2700 грн/т), а також 513 тис гривень - відшкодування провізної плати.

Засновниками ТОВ СП "Нібулон" є Олексій Вадатурський і його син Андрій Вадатурський.

"Нібулон" є однією з найбільших агрокомпаній України, входить в топ-5 експортерів зернових України.

Наразі "Укрзалізниця" здійснює пасажирські і вантажні перевезення в Донецькій області тільки на підконтрольній українським військам території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: