Конкурс на очільників УЗ та "Борисполя" заблокувала людина Коломойського - ЗМІ

Неділя, 1 березня 2015, 13:12

Конкурси з відбору керівників "Укрзалізниці", аеропортів "Бориспіль" і "Львів" заблокував колишній топ-менеджер "АероСвіту".

Про це у своїй статті в Hubs пише Катерина Шаповал.

Причиною припинення конкурсів стала постанова Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20 лютого за позовом одного з кандидатів на пост глави "Борисполя".

Постанова заблокувала не лише проведення нових конкурсів, а й завершення вже розпочатих. Далі всіх зайшов конкурс на посаду глави "Укрзалізниці". Спеціальний комітет, створений Кабміном, наступного тижня повинен був назвати нового керівника держпідприємства.

Реклама:

Щодо "Борисполя" та "Львова", з 250 кандидатів що подали свої резюме був сформований шорт-лист з двадцяти осіб, які пройшли співбесіду у заступника міністра інфраструктури. Наступний етап: співбесіда у міністра і подача трьох-п'яти кандидатур на розгляд комісії.

Оприлюднити цей список також планували наступного тижня. Однак один з кандидатів на пост глави "Борисполя" подав позов про порушення своїх прав до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Позивача звати Кирило Звонарев. Свого часу він працював заступником гендиректора авіакомпанії "Аеросвіт", яка збанкрутувала в кінці 2012 року. Компанія входила в сферу впливу дніпропетровського мільярдера Ігоря Коломойського, пише автор.

Звонарев працював в "Аеросвіті" з 2003 по 2008 рік, після цього очолював компанію "ФінАвіа". Вона займалася фінансовими питаннями в Українській авіаційній групі (до цього альянсу увійшли компанії Коломойського).

У жовтні 2014 року він став в.о. заступника директора з економіки та фінансів аеропорту "Бориспіль". За словами Романа Бондаря, керуючого партнера компанії Talent Advisors, яка проводить відбір, Звонарев не потрапив до списку, бо не відповідав деяким критеріям.

"У нас були більш досвідчені кандидати, включаючи експатів, які управляли аеропортами, як генеральні директори", - говорить Бондар.

Міністерство інфраструктури наприкінці минулого року вирішиловідбирати керівників державних підприємств на відкритих конкурсах. Їх проводить не міністерство, а незалежні компанії: Deloitte, Talent Advisors і EBS.

"Укрзалізниця", аеропорти "Бориспіль" і "Львів" стали першими держкомпаніями, керівників яким почали шукати за новими правилами. У середині січня Мінінфраструктури оголосило про початок відбору на посаду глави "Укрпошти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!