"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В РФ кажуть, що Visa і MasterCard відновлять роботу в Криму з квітня

П'ятниця, 6 лютого 2015, 18:02

Розрахунки за картками міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard, які припинили роботу в Криму через санкції, повинні поновитися на півострові з 1 квітня з повним запуском Нацсістеми платіжних карт.

Про це повідомив заступник голови комітету Держдуми РФ з фінансового ринку, президент Асоціації регіональних банків Росії Анатолій Аксаков, пише "Прайм".

Дві найбільші міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard в кінці минулого року призупинили обслуговування банківських карт в Криму через санкції США.

Аксаков на прес-конференції в п'ятницю нагадав, що до 1 квітня має бути завершений переклад обробки внутрішньоросійських транзакцій по картах в Національну систему платіжних карт. Зараз транзакції при користуванні платіжними системами Visa і MasterCard обробляються в США, пояснив він.

Реклама:

"Українська картка, американська, німецька, японська, китайська - їх не можна буде заблокувати, тому що обробка буде всередині Росії. За кордоном можуть виникнути проблеми, але всередині Росії жодних проблем не буде, причому незалежно, в Криму чи на Чукотці. Усі транзакції буде обробляти наш центр, і Америка це бачити навіть не буде", - пояснив Аксаков.

За його словами, зараз йдуть тестові роботи по запуску центру обробки транзакцій.

Як повідомляв раніше ЦБ, перші російські банки з 30 січня почали обробляти внутрішньоросійські транзакції за картками MasterCard через процесинговий центр НСПК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: