"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золотовалютні резерви України впали до 6,4 мільярда

Четвер, 5 лютого 2015, 16:07

За попередніми даними станом на 1 лютого 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 6,42 млрд доларів в еквіваленті.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Їх динаміка в січні 2015 року значною мірою обумовлена здійсненням платежів уряду та Національного банку з погашення й обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (624,4 млн доларів в еквіваленті), у тому числі Міжнародному валютному фонду", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на обсяг міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з продажу іноземної валюти на суму 518 млн доларів, з яких 464 млн доларів продано для підтримки платежів НАК "Нафтогаз України" за імпортований природний газ, решту - на валютних аукціонах.

Реклама:

Нагадаємо, станом на 1 січня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 7,533 мільярда доларів в еквіваленті.

Як повідомлялося, 5 лютого український міжбанківський ринок відкрився в діапазоні 16,84-17,04 гривні за долар без урахування комісій банків.

Згідно із даними дилерів комерційних банків, курс гривні на міжбанківському валютному ринку в четвер продовжує знижуватися: котирування на початок торгів становили 23,5- 24,5 гривні за долар, а до 11:30 розширилися до 23,5- 25 гривні за долар.

Нагадаємо, з 6 лютого Національний банк України прийняв рішенняпро підвищення облікової ставки з 14% до 19,5% річних.

Як відомо, Національний банк України з 5 лютого припиняє проведення щоденних індикативних аукціонів на валютному ринку для визначення рівноважного курсу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: