"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрспирт" планує відновити роботу 20 спиртзаводів

Вівторок, 3 лютого 2015, 12:53

ДП "Укрспирт" планує до кінця року запустити близько 20 підприємств.

Про це заявив виконуючий обов’язки директора підприємства Роман Іванюк.

За його словами, у нинішній час в Україні працюють 5 із 41 підприємства, що перебувають в управлінні ДП "Укрспирт". Сподіваюся, уже в лютому працюватиме сім підприємств, а в березні - 9-10.

"Головна задача - пошук нових ринків збуту. Достатньо висока ціна на спирт на наших підприємствах пояснюється фінансуванням потреб непрацюючих підприємств - зарплати, витрати на електроенергію та опалення. Це збільшує собівартість продукції інших заводів", - говорить Іванюк.

Реклама:

На його думку, заводи варто запускати навіть, якщо вони працюватимуть "в нуль", тобто на беззбитковому рівні. Іванюк допускає, що потужностей 7-8 підприємств достатньо, щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку, а інші - мають працювати на експорт.

"Ми активно працюємо щодо пошуку експортних контрактів. Проводимо перемовини з Туркменістаном, Азербайджаном, Казахстаном. Маємо відвоювати ці ринки для українського спирту. Попереднє керівництво компанії абсолютно не займалося питаннями експорту", - зазначив Іванюк.

За його словами, у результаті втрачено традиційні ринки. Окрім експорту на Схід, треба знаходити можливості експорту до європейських країн. Доведеться продавати дешево, але маємо хоча би виводити підприємства "на нуль.

Він наголосив на важливості знайти консенсус із податковими органами щодо виготовлення технічних рідин, зокрема, біоетанолу.

"Будемо ініціювати поправки до законодавства щодо ринку біоетанолу. Ринок відчутно зросте, тільки-но закон дасть можливість йому функціонувати. Головне питання - розмір акцизу. Горілчаний акциз не стимулюватиме виробника і продавця", - підкреслив Іванюк.

На його думку, українські підприємства уже сьогодні технологічно готові виробляти до 100 тисяч тонн біоетанолу щороку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!